Verhuurregels

Bij het huren van een zaal bij Meteoor Oss gelden de volgende regels:

Artikel 1

De volgende artikelen zijn van toepassing op iedere huurder, tenzij dit uitdrukkelijk schriftelijk door, of vanwege de verhuurder anders is overeengekomen.

Artikel 2

In deze voorwaarden wordt verstaan onder verhuurder, de beheerder, de dienstdoende vrijwillige gastvrouw/heer of het bestuur van de Stichting Ontmoetingscentrum Meteoor of degene die hiertoe is gemachtigd door het bestuur

Artikel 3

De verhuurder zal voor zover dit mogelijk is, er voor zorgen dat de huurder onbelemmerd gebruik kan maken van het gehuurde.

Artikel 4

Met betrekking tot de huursom geldt het volgende:

  • a) Op het eerste verzoek van de verhuurder dient de huur te worden voldaan;
  • b) De verhuurder kan een borgsom van €. 300,-- vragen;
  • c) Bij annulering van het gehuurde binnen tien dagen voor de huurdatum is de huurder verplicht de overeengekomen huursom, op het eerste verzoek van de verhuurder te voldoen.

toevoeging op artikel 4-3. C  per 1-1-2024

U bent nog steeds vrij om zaalhuur c.q. ruimte vast te zetten voor meerdere weken, periodes of zelfs voor een heel jaar, zodat u bent verzekerd van de door u gewenste ruimte.

  • Vanaf heden kunt u zaalreserveringen tot 4 weken voor de door u gereserveerde datum kosteloos annuleren, wordt er binnen 4 weken nog een annulering gemaakt van de gereserveerde ruimte dan zullen de huurkosten doorberekend worden. Wij als bestuur Meteoor nemen aan dat een ieder kan begrijpen dat we voor de commerciële continuïteit dit moeten doen. Helaas moeten we op huuraanvragen al vaak “nee verkopen” omdat aanvragen en reserveringen al fors toenemen.
  • In geval van overmacht willen wij coulant zijn en kunnen wij als bestuur besluiten de huur niet door te berekenen. Deze overmacht is niet exact te omschrijven maar daarbij moet u denken aan plotselinge ziekte van spreker, dirigent, leraar etc. Een tegenvallende opkomst ziet het bestuur niet als overmacht.
  • Nogmaals, kosteloos een gereserveerde zaal annuleren kan tot 4 weken voor datum.

Artikel 5

De huurder dient het volgende in acht te nemen:

  1. a) Het is niet toegestaan om het gehuurde onder te verhuren of aan derden toe te staan;
  2. b) Het is de huurder niet toegestaan entree te heffen, anders dan van de eigen leden om de directe kosten van het desbetreffende evenement te bestrijden;
  3. c) Het is enkel toegestaan om brandwerende versieringen aan te brengen;
  4. d) Alle aanwezige noodvoorzieningen mogen alleen in geval van nood worden gebruikt;
  5. e) Het gehuurde dient veeg- en tafelschoon te worden achtergelaten en overeenkomstig de indeling zoals afgesproken in de huurovereenkomst;
  6. f) De regeling van de verwarming, de verlichting en de ventilatie berust bij de verhuurder;
  7. g) In het gebouw mogen geen meegenomen eet- en/of drinkwaren worden gebruikt, behoudens met voorafgaande toestemming van de beheerder. Ter plaatse verstrekte eet- en/of drinkwaren worden genuttigd in door de beheerder aan te wijzen ruimte(n).
  8. h) De horecaruimten behoren niet tot het gehuurde. Verhuurder heeft met uitsluiting van ieder ander het recht tot verkoop/verstrekking van dranken, etenswaren en andere consumptieartikelen, in het gehuurde en aanhorigheden voor gebruik ter plaatse. Aan ieder ander is die verkoop/verstrekking niet toegestaan.
  1. i) Het is niet toegestaan om in het gebouw te koken, te bakken of te frituren, niet met elektrische apparaten noch met open vuur andere verwarmingsapparaten en dergelijke zonder uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder. Hieronder wordt tevens verstaan het plaatsen van kaarsen;
  2. j) Het gebruik van de keuken en de keukeninventaris is alleen toegestaan met toestemming van de verhuurder.
  3. k) De huurder dient ervoor te waken dat er geen overlast wordt bezorgd aan andere gebruikers of omwonenden van het Ontmoetingscentrum;
  4. l) De verhuurder zal bij vertrek van de huurder in de gelegenheid worden gesteld om de nodige controles uit te voeren en eventuele beschadigingen of vermissingen direct te verrekenen;
  5. m) De nooduitgangen en andere uit- en ingangen mogen nooit worden geblokkeerd;
  6. n) Het is de huurder niet toegestaan om materialen op te slaan in het Ontmoetingscentrum, noch op het terrein daarvan tenzij hierover afspraken zijn gemaakt en vastgelegd.

Artikel 6

De huurder is volledig aansprakelijk voor de schade aan het gebouw en aan de inventaris, welke door nalatigheid of moedwil van de huurder, of onder zijn verantwoordelijkheid vallende personen direct of indirect is ontstaan. Indien de activiteit niet op verantwoorde wijze is georganiseerd dan heeft de verhuurder, of degene die daartoe is gemachtigd het recht om deze onmiddellijk te beëindigen. Indien de huurder in herhaling valt, dan kan hem de toegang tot het gebouw worden geweigerd.

Artikel 7

De verhuurder kan, indien er geen sprake is van grove nalatigheid of opzet, niet aansprakelijk worden gesteld voor:

  1. a) Schade, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik van het gehuurde;
  2. b) Verlies, diefstal of beschadiging van aan de huurder of de onder zijn verantwoordelijkheid vallende personen toebehorende voorwerpen en kledingstukken.

Artikel 8

Het gebruik van materialen door de huurder, die gevaar opleveren voor het gebouw en/of personen, in of in de nabijheid van het gebouw is ten strengste verboden.

Artikel 9

De huurder dient zelf zorg te dragen voor de benodigde vergunningen. Indien de huurder de verplichte vergunningen niet kan tonen, dan heeft de verhuurder het recht om de betreffende activiteit geheel of gedeeltelijk te verbieden.

Artikel 10

Alle kosten die de verhuurder moet maken teneinde nakoming of ontbinding van de huurovereenkomst te krijgen, zijn voor rekening van de huurder.

Artikel 12

Indien de huurder zijn betalingsverplichting en/of andere verplichtingen niet, niet geheel of niet tijdig nakomt, dan heeft de verhuurder het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen, zonder dat rechterlijke tussenkomst of schriftelijke ingebrekestelling is vereist.

Artikel 13

Verhuring van de sociëteit geschiedt per dagdeel, waaronder wordt verstaan:

➢ Een ochtend: de tijd van 09.00 tot 12.00 uur, of een deel van deze tijd;
➢ Een middag : de tijd van 13.30 tot 17.00 uur, of een deel van deze tijd;
➢ Een avond : de tijd van 19.30 tot 22.30 uur, of een deel van deze tijd.
Tijden die buiten de betreffende dagdelen vallen kunnen overeengekomen worden.

Artikel 14

Dagdelen, die op een algemeen erkende feest- of gedenkdag vallen, zijn nooit in een langdurig huurcontract inbegrepen.

Artikel 15

Tot een maximum van twee dagdelen, per ingehuurd dagdeel per kalenderjaar, is de verhuurder in afwijking van de huurovereenkomst bevoegd om de huur ongedaan te maken. De huurder zal hierover tijdig (zo mogelijk drie weken van tevoren) bericht ontvangen en zal zo mogelijk in de gelegenheid worden gesteld om het vervallen dagdeel op een ander tijdstip in te halen. Bij toepassing van deze bevoegdheid zal de verhuurder de nodige terughoudendheid betrachten.

Artikel 16

In het gebouw geldt een rookverbod, met uitzondering van een door de verhuurder aan te wijzen ruimte. De huurder is verantwoordelijk voor de handhaving van het verbod en zal een klaarblijkelijke overtreder direct aanspreken en de overtreding stoppen. Bij herhaaldelijke overtreding van het verbod door een individu kan de toegang tot het gebouw worden ontzegd.

Bij een grove overschrijding van het verbod stopt de huurder direct met zijn activiteiten. Bij herhaaldelijke grove overschrijding kan overeenkomstig het bepaalde in artikel 12 van deze gebruikersovereenkomst de huurovereenkomst terstond worden beëindigd.

De van overheidswege aan de verhuurder opgelegde boetes wegens overtreding van het rookverbod zullen direct worden doorberekend aan de huurder, die de boete terstond zal voldoen.

Artikel 17

Het is wettelijk niet toegestaan alcoholische dranken te verstrekken aan minderjarigen. De huurder is verantwoordelijk voor het naleven van deze wettelijke bepalingen.

Artikel 18

In alle gevallen, waarin deze huurvoorwaarden niet voorzien, beslist de verhuurder na overleg met de huurder.